Stekt blomkålris

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stekt ris er god og enkel kosemat! Jeg vil påstå at jeg er over gjennomsnittet glad i pasta og ris, men vi vet vel alle at om det er noe det faktisk kan kuttes ned på, så er det disse tomme karbohydratene. Jeg er på ingen måte hysterisk og spiser som regel det jeg har lyst på, men det er jo knall når man finner et alternativ som både er sunnere og minst like godt. La meg presentere stekt blomkålris! Her erstatter man altså risen i stekt ris med raspet blomkål. I en slik rett er det jo uansett grønnsakene og krydder/saus som skaper de gode smakene og ikke risen. Dermed blir retten like god, men altså en hel del sunnere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser (2 porsjoner) 

  • 1/2 blomkålhode
  • 200 g karbonadedeig (kan sløyfes)
  • 200 g amerikansk grønnsaksblanding
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • Andre grønnsaker du måtte ha i kjøleskapet. Jeg hadde paprika, sopp og vårløk.
  • Salt, pepper
  • Sweet chilisaus, soyasaus eller annen woksaus

Fremgangsmåte

  1. Rasp blomkålhodet (du kan også ha det i en foodprocessor) og kutt opp alle grønnsaker.
  2. Stek karbonadedeig til den er brun og tilsett et vispet egg.
  3. Tilsett grønnsaker og grønnsaksblanding. Stek til de frosne grønnsakene er varme.
  4. Vend inn blomkålris og saus helt mot slutten.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s