Steam buns

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har vi fått en utfordrer til taco, må jeg spørre? For disse er utrolig gode! Det krever litt tid å lage selve «bollene», men trøsten er at de helt fint kan fryses og tas opp ved behov. Derfor er det lurt å lage mange når du først er igang. De lages også av helt vanlige ingredienser, som de fleste har i hus.

Steam buns kalles også baozi eller bao, og er myke boller med deilig, krydret kjøttfyll og grønnsaker. Retten er originalt kinesisk, men er på full vei til å ta Europa med storm. Kanskje de har gjort det allerede og det bare er jeg som er treig? Uansett, disse må du prøve for de er (som sagt på godt norsk) dritgode!

Ingredienser ca 10-15 buns

  • 500 g hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss olje

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene til bunsdeigen.
  2. Tilsett fingervarm væske og olje, elt deigen godt før den settes til heving.
  3. Del opp deigen i passende emner og rull boller.
  4. La disse heve en halvtime før de kjevles ovale. Pensle oversiden med olje og brett sammen.
  5. Ha en grønnsaksrist i en stor kjele, og ha i vann til det akkurat rekker til risten.
  6. Ha på full varme, slik at vannet fordamper.
  7. Legg 4-5 buns på risten og damp dem i ca 8-10 min. Husk å sjekk at det alltid er vann i kjelen!

Ingredienser fyll

  • 400 g strimlet svinekjøtt
  • Marinade til kjøttet: Chili, ingefær, hvitløk, soyasaus, honning, olje
  • Rødløk
  • Agurk
  • Sprøløk
  • Koriander

p7170039.jpg

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s