Bolognese og Ostebrød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er litt usikker på hvor mange varianter av spaghetti bolognese det egentlig finnes her inne nå. Det tyder hvert fall på at det er en av mine favorittretter, både når det kommer til matlagingen og det å spise retten. Denne gangen ble det klassiske hvitløksbrødet erstattet av et hjemmelaget ostebrød som tilbehør. Helt sykt godt! Dette må du prøve!

Ingredienser Bolognese 

  • 1 pakke kjøttdeig
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 1 revet gulrot
  • 1 neve fersk basilikum
  • Salt, pepper, oregano

Fremgangsmåte

  1. Surr løk og hvitløk. Tilsett kjøttdeigen og brun den i pannen.
  2. Tilsett tomatene, gulroten og krydder (ikke basilikum).
  3. La det putre så lenge du kan! Gjerne hele tiden det tar å lage ostebrødet.
  4. Tilsett basilikum ti min før servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser Ostebrød 

  • 500 g hvetemel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl melk
  • 1 egg
  • 0,5 dl olje
  • 1 ts salt
  • 1 ss oregano

Fyll

  • Ca 250 g revet ost
  • 1 egg
  • 50 g smør
  • 2 ss grønn pesto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

Oppskriften er inspirert av Ida Gran Jansen. 

  1. Bland sammen mel, gjær og sukker i en kjøkkenbolle.
  2. Varm opp vann, melk og egg til ca. 37 grader og hell i de tørre ingrediensene sammen med oljen og salt. Elt deigen i 10 minutter. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie.
  3. Hev til dobbel størrelse, ca. 1-1,5 time.
  4. Lag fyllet ved å blande sammen ingrediensene mens deigen hever.
  5. Ha deigen over på en lettmelet kjøkkenbenk og del den i to.Kjevle ut to tynne rundinger og fordel fyllet i midten av rundingene.
  6. Strø litt salt over. Pakk fyllet inn ved å klype sammen deigkantene.
  7. Kjevle forsiktig ut deigen igjen. Strø  revet ost på toppen.
  8. Stek i 20-25 minutter på 200 grader.

 

PS. Kjøkkenet mitt (forøvrig uten vinduer) er ikke det letteste å ta bilder i, så de over får nesten bare duge. Bedre med noen bilder enn ingen, tenker nå jeg.

Håper det smaker!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s