Hjemmelaget Nutella

IMG_4235

Etter en god og lang sommerferie er Torotastic endelig oppe og går igjen, og jeg velger å starte med et pang. I dag viser jeg nemlig oppskriften på hjemmelaget og sunn Nutella. Og den inneholder bare 2 ingredienser, tenk det!  Det hele går ganske så lett for seg, og resultatet blir kjempegodt. Med denne oppskriften slipper du også unna de fæle oljene som butikkjøpt Nutella inneholder. Jeg har aldri vært noen stor fan av å ha sjokoladepålegg på brødskriva, men denne her kan lett spises rett ut av glasset. Hvis det er lov.

Ingredienser (1 lite glass)

  • 250 gram hasselnøtter
  • 50 gram mørk sjokolade, gjerne over 70% kakao

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Du skal først riste nøttene slik at oljen i nøttene kommer lettere frem og skallet faller av. Ha nøttene på et brett med et bakepapir og ha de i ovnen i ca 10 min.
  2. Ha nøttene over på et kjøkkenhåndkle, brett kjøkkenhåndklet over nøttene og rull over med hendene slik at skallet kommer helt av.
  3. Ha nøttene i en blender og kjør til du får hasselnøttsmør.
  4. Smelt sjokoladen og ha den over i nøttesmøret. Rør om!

IMG_4219 IMG_4218 IMG_4220 IMG_4221 IMG_4222

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s