Appelsinmarinerte svinekoteletter

Dette er, i likhet med løksuppa i forrige innlegg, en oppskrift inspirert av Wenche i God Morgen Norge. Må anbefale dere å følge @gmnwenche på instagram for inspirerende bilder og oppskrifter. Hun vet hva hun driver med!

Ingredienser (2 porsjoner)

  • 2 svinekoteletter eller nakkekoteletter
  • 1 appelsin
  • 1/2 chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2-3 cm ingefær
  • 2-3 ss olje
  • Valgfrie grønnsaker, for eksempel løk, gulrot, paprika, brokkoli, squash, fenikkel, potet.

Fremgangsmåte

  1. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha det i en pose sammen med kotelettene.
  2. Press ut juicen av appelsinen og riv av det orange skallet med et rivjern. Ha dette i posen sammen med 2-3 spiseskjeer olje.
  3. La kotelettene ligge og marinere seg i 30-40 min på kjøkkenbenken.
  4. Kutt opp grønnsakene og ha de i en ildfast form. Strø over litt salt, pepper og gjerne litt koriander.
  5. Sett ovnen på 225 grader, ha koteletter og marinade over grønnsakene og stek i ca 30 min. Om kotelettene er tykke kan du steke de et par minutter på pannen før du legger de i formen.

Dette ble en spennende og god rett, som vi hadde litt ris til. Koteletter er heller ikke veldig dyrt (fant disse i billigkroken på rema til 6kr!!), så det ble en rimelig middag også. Tommel opp!

Originaloppskriften finner du her.

Advertisements

One thought on “Appelsinmarinerte svinekoteletter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s