Ovnsbakt Torsk med Karrisaus

IMG_1052

Her kommer nok et forsøk på en spennende torskerett. Jeg er ikke så veldig glad i laks, og torsk er en av de billigere fiskesortene, så da blir det ofte til at det er torsken vi kjøper. Denne gangen vil jeg si at jeg har lykkes med å lage en god, og litt mer spennende torskerett. Jeg har også funnet ut at ris kan gjøre retten litt mer eksotisk, i motsetning til den vanlige poteten. Denne torskemiddagen er i tillegg fullstappet med grønnsaker, noe som jo alltid er et pluss.

Ingredienser (2 Porsjoner)

  • 2 torskefileter (ca 300-350 gram for begge)
  • 2 ss olje
  • Grønnsaker: gulrot, champinjong, blomkål, squash, løk, paprika og/eller noe annet du liker.
  • Ris til to personer

Saus

  • 1 ss margarin
  • 1/2 løk
  • 1 toppet ts karri
  • 1 dl vann
  • 1/2 terning fisk-eller grønnsaksbuljong
  • 1 eggeplomme

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp grønnsaker og ha de i aluminiumsfolie sammen med litt olje.
  2. Legg torskefiletene oppå grønnsakene, og lukk igjen folien.
  3. Foliepakkene legges i ovnen på 200 grader og stekes i 20-30 min.
  4. Lag ris etter anvisning på pakken.
  5. Sausen lager du ved å smelte margarin i ei gryte.
  6. Ha så i løk og karri, og la det surre lett til løken er blank og myk.
  7. Ha i vann og buljongterning (eventuelt fiskekraft) i gryta, og la det småkoke i et par minutter.
  8. Avkjøl sausen, så den ikke lenger koker, og visp inn eggeplomma. Det er viktig at sausen ikke er for varm, da den lett kan skille seg.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s