Hjemmelaget Lasagne

IMG_0542

Siste eksamen er levert, og det er på tide å blogge litt igjen. Forje helg lagde vi hjemmelaget lasagne til middag, og den ble veldig vellykked. Vi lagde en greskinspirert salat til, og koste oss med en film på tv. Her kommer oppskriften.

Ingredienser (3-4 porsjoner)

Kjøttsaus:

  • 1 pk kjøttdeig
  • 1/2 hakket løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl vann
  • Salt og pepper
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts timian

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4-5 dl melk
  • 3-4 håndfuller hvit ost
  • Salt og pepper
  • 1/2 ts malt muskat
  • ca 8 pastaplater

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttdeig og tilsett hakket løk og hvitløk.
  2. Når løken er blank, tilsett resten av ingreidensene til kjøttsausen, og la det småkoke i ca ti min.
  3. Smelt smør og tilsett hvetemel mens du rører. Spe med melk. La småkoke i 10 min, til du har en tykk saus.
  4. Tilsett ost og krydder.
  5. Legg ostesaus, kjøttsaus og pastaplater lagvis i en form. Begynn og slutt med ostesaus. Dryss over ost.
  6. Stek ved 225 grader i ca 30 min.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s