Gulrotsuppe

IMG_7121

Jeg har lenge villet prøve å lage å lage gulrotsuppe. På en litt guffen høstdag som denne, virket det perfekt å stelle i stand litt oransje høstmat med litt spice. Denne suppa blir veldig tykk og mettende, og er sunn som bare det. Nyt med god samvittighet!

Ingredienser

  • 4 store gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1 potet (kan sløyfes)
  • 1 løk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 3 cm revet ingefær
  • 5 dl hønsebuljong (5 dl vann + 1 buljongterning)
  • 2 ss rømme
  • 0,5-1 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Chilikrydder (eventuelt fersk, finhakket chili)
  • Smør

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp hvitløk, løk, ingefær, søtpotet, potet og gulrøtter i små biter. Smelt smør i en kjele og tilsett grønnsakene. Surr til løken er blank.
  2. Tilsett buljongen og la det småkoke til gulrøttene er møre.
  3. Kjør en stavmikser i suppa til alt er smidig og jevnt.
  4. Tilsett rømme, fløte og smak til med salt, pepper og chili.
Advertisements

One thought on “Gulrotsuppe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s