Grove Rundstykker

IMG_7055

Slik så kveldsen min ut i går. Vi var så og si tomme for brød, og hadde ikke planer om å handle før i dag, da jeg plutselig fikk en craving for brød med smør og brunost. Da var det bare til å sende kjæresten etter brunost og bake rundstykker selv.

Ingredienser

  • 0,5 pakke gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 0,5 ts salt
  • 1-2 ss olje
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl solsikkekjerner (kan sløyfes)
  • 2,5 dl sammalt hvete
  • ca 2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Løs opp gjæren i ca halvparten av det lunkne vannet, før du tilsetter resten av vannet, olje og salt.
  2. Rør inn havregryn og sammalt mel.
  3. Tilsett hvetemel og elt til deigen er smidig. Sett til heving til dobbelstørrelse.
  4. Del deigen i 8 like emner, og trill til runde stykker.
  5. Etterhev til dobbel størrelse.
  6. Stek på 240 grader i ca 10 min.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s