Müslibarer

IMG_6845

Bladde litt i studentkokeboka mi i går, og fant ut at müslibarer hørtes ut som et gøyalt søndagsprosjekt. Jeg fikk 16 små barer som ble ganske så vellykka, men müslimassen ble noe bløt og klissete. Derfor har jeg justert litt på væskemengden i oppskriften, sånn til neste gang!

Ingredienser

  • 1 dl appelsinjuice eller annen juice
  • 6 ss honning
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl grovhakkede, valgfrie nøtter (jeg kjøpte noe som heter studentmix, som inneholdt flere typer nøtter og rosiner)
  • 1 neve rosiner
  • 1 dl solsikkekjerner eller andre linser/kjerner
  • Litt salt
  • 100 gram mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Ha juice og honning i en liten kjele. La det småkoke i noen minutter.
  2. Hakk opp nøtter og rist dem lett i en tørr stekepanne sammen med nøttene.
  3. Ha nøtter, havregryn, kjerner, salt og rosiner i en større kjele sammen med væskeblandingen.
  4. Sørg for at alt det tørre har fått væske på seg, og ha det i en form kledd i bakepapir. Sett i kjøleskapet.
  5. Smelt sjokolade og ha et tynt lag over den nå kalde müslimassen. Vent til sjokoladen har stivna før du kutter massen i passe små biter.
  6. Jeg valgte å pakke inn müslibarene mine i matpapir.

Oppbevares i kjøleskap!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s