Innbakte Pølser

IMG_6837I går var jeg og kjæresten en tur i Vigelandsparken og på Karl Johan. Da vi var på vei hjem, hadde det gått noen timer siden vi spiste sist, og begge var på grensen til å bli sinnasultne. Da var det bare å finne nærmeste butikk og få i seg noe å spise! Eneste butikken i sikte var en liten narvesenkiosk, så da ble det en innbakt pølse på hver av oss, egentlig bare fordi ingen av oss hadde energi nok til å finne noe annet. Den innbakte pølsa overraska imidlertid veldig, kanskje alt hadde smakt godt der og da, men vi bestemte oss faktisk for å lage det selv til frokost og lunsj i dag.

Ingredienser (8 pølser)

  • 25 gram gjær
  • 1,5 dl melk
  • 25 gram smør
  • 200 gram hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 8 pølser

Fremgangsmåte

  1. Ha melk og smør i en kasserolle og lunk melken til ca 37 grader. Det gjør ikke noe om ikke alt smøret smelter.
  2. Rør ut gjæren i en bolle med ca halvparten av melken. Tilsett resten av melken.
  3. Tilsett så alt det tørre og elt i ca 10 min. La deigen heve i 30-40 min.
  4. Del så deigen i 8 like store klumper. Trill ut klumpene til lange, tynne pølser og surr rundt grillpølsene.
  5. Ha pølsene på et stekebrett og stek i ovnen på 240 grader til deigen er gylden. Ca 10-15 min.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s