Grønnsakssuppe med Pølser

IMG_6790

Høsten har inntatt Oslo nå og selv om den kom nok så brått, kan jeg ikke akkurat si at den kom uventet. Gradestokken viser bare 10 grader i motsetning til forje ukes 20, og stearinlysene er for første gang tent i denne stua. Til middag hadde vi en skikkelig høstmiddag for groggy stemmer og kalde kropper: grønnsakssuppe. Jeg lagde en ordentlig stor prosjon, slik at vi hvert fall har 2 middager til. Oppskriften ser slik ut:

Ingredienser (6-7 porsjoner)

  • 3 liter vann
  • 6 ts suppebuljong (eventuelt et par buljongterninger)
  • 1 løk + smør
  • 1/2 pose rema lapskausblanding (eventuelt purreløk, gulrøtter og poteter)
  • 10 grillpølser
  • Jeg hev også oppi et par poteter som vi hadde liggende. De fleste grønnsaker, spesielt rotgrønnsaker, kan brukes!
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Fres løken blank i smør og tilsett vann + buljong.
  2. Ha i ferske, oppkuttede grønnsaker om du bruker det. De har litt lengre koketid enn lapskausblandingen. Kok til grønnsakene er blitt møre.
  3. Tilsett lapskausblandingen og la det hele få et oppkok.
  4. Tilsett pølsene og la de trekke noen minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.

Vil du ha en litt tykkere suppe, kan du tilsette en pose potetstappe, eller ta en titt på lapskausoppskriften som jeg har lagt ut.

Advertisements

One thought on “Grønnsakssuppe med Pølser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s