Hjemmelaget Tacokrydder

IMG_6702Da var det fredag igjen dere, og fredag betyr taco i mange av Norges hjem. For å lage taco trenger man såklart tacokrydder og i dag vil jeg vise dere hvordan man kan lage sitt eget. Visste du at de posene som man kjøper på butikken inneholder sukker? Det er helt unødvendig i mine øyne og det er også mye mer økonomisk å lage sitt eget tacokrydder. Hva man putter oppi avhenger litt av hvordan man ønsker at det skal smake – sterkt eller mildt, så derfor kommer jeg ikke til å skrive opp målene på de ulike ingrediensene. De viktigste ingrediensene i tacokrydder er spisskummin, hvitløkspulver, chili og paprikapulver, men man bruker også flere andre krydder. De får du her: 

Ingredienser: 

  • Spisskummin
  • Hviløkspulver
  • Paprikapulver
  • Chilipulver/flak
  • Oregano
  • Salt
  • Pepper 

Det er lurt å lage i litt store porsjoner, slik som jeg har gjort, så man har lenge. Billig krydder finner man på butikker som Søstrene Grene, TGR eller på den lokale innvandrersjappa. 

Hjemmelaget tacokrydder har en tendens til å være litt sterkere enn buttikk-kjøpt, så man trenger ikke mer enn 2-3 ss + litt vann, hvis man bruker én pakke kjøttdeig.

Krydderglasset/krukka mi er fra Søstrene Grene og merkelappen har jeg funnet på Ebay!

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s