Fiskekaker med wok og båtpoteter

IMG_6661

Kjøpefiskekaker med wok’ede grønnsaker og ovnsbakte båtpoteter ble dagens middag. Den ble laget i all hast i de 45 minuttene jeg hadde mellom skole og jobb, og endte faktisk opp med å bli både god og mettende. Får litt klager fra mannen i leiligheten når jeg setter opp det han kaller for «prossesert fisk» på middagsplanen, men om ikke annet fikk jeg skryt for det jeg lagde selv, nemlig woken og båtpotetene. 

Ovnsbakte båtpoteter

Ingredienser (2 porsjoner)

  • 3 poteter
  • 4 ss nøytral olje
  • 4-5 blader rosmarin
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader
  2. Kutt potetene opp i båter og legg i en form
  3. Hell olje over potetene
  4. Krydre med salt, pepper og finhakket rosmarin
  5. Stek i 15-20 min til potetene er møre 
  6. Server med ketchup og majones

Wok

I en wok kan man bruke alle mulige grønnsaker og ta det man har tilgjengelig, i dag ble det dette for oss:

  • Gulrøtter
  • Aspargesbønner
  • Løk
  • Paprika
  • Kål
  • Brokkoli
  • Sweet chilisaus

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp alle grønnsaker
  2. Ha stekepannen på høy varme og stek grønnsakene kjapt. Begynn med de hardeste grønnsakene, som gulrøtter og aspargesbønner og stek de noen få minutter før du legger på de andre. 
  3. Hell over ønsket mengde sweet chilisaus.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s