Kai phat met muang himaphaan // Kylling med cashewnøtter

IMG_6622

Og asiatisk-mat-opphengingen fortsetter! I dag lagde vi det som på thailandsk heter kai phat met muang himaphaan, eller kylling i cashewnøtter som vi kaller det på norsk, eller nummer 25 som det heter på Paad Thai i Haugesund. Uansett, så ble det veldigveldig godt. Så godt at jeg vurderer å lage det igjen allerede på lørdag, når mamma kommer hit til Oslo!

Ingredienser (ca 4 porsjoner):

  • 2 kyllingfileter
  • Ris
  • 1 paprika
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 100 gram cashewnøtter
  • 1 håndfull grovhakket koriander
  • 1,5 dl østerssaus
  • 2 dl vann + 1 terning kyllingbuljong
  • 2 ss sitron- og/eller limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte:

Grønnsaker + kylling

  1. Kutt opp kylling og grønnsaker i passe biter.
  2. Stek kylling i en panne med olje. Sett til sides når det er ferdig stekt.
  3. Stek grønnsakene lett sammen med chili og presset hvitløk i ca 2 minutter. Sett til sides.

Saus

  1. Ha vann og buljong i en kjele på middels varme til buljongen har løst seg opp.
  2. Tilsett østerssaus, soyasaus, sitronsaft og sukker.
  3. Sausen trenger et oppkok.

Blande

  1. Ha grønnsakene i sausen og tilsett cashewnøtter og koriander!

Husk ris!

Advertisements

4 thoughts on “Kai phat met muang himaphaan // Kylling med cashewnøtter

  1. Tilbaketråkk: #saturday | torotastic

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s