Vårruller

IMG_6612

Jeg og kjæresten har fått skikkelig smaken på asiatisk mat, så i dag bestemte vi oss for å prøve å lage vårruller! De ble skikkelig gode og var ikke så altfor vanskelige å lage. Rullingen tok lengst tid, men regner med at jeg blir mester på det snart! Mats er rullemester her i leiligheten for nå, men vi får se om jeg ikke får tatt han igjen.

Ingredienser (ca 12 vårruller):

  • 1 kyllingfilet
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 stor løk
  • 1,5 gulrot
  • 1 paprika
  • 3 ss sweet chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss østersaus
  • 1 liten pakke risnudler
  • 12 rispapir

Fremgangsmåte:

  1. Kutt alle ingrediensene i så små biter som du klarer.Hvitløken er det lurt å ta i en hvitløkspresse og gulrøttene er det lurt å ha i et rivjern. Er bitene små blander de seg bedre!
  2. Kok nudlene til de er myke. Hell av vannet og sett til sides.
  3. Stek kyllingen og tilsett hvitløk.
  4. Tilsett løk og surr til løken er blank.
  5. Tilsett så paprika og gulrot, og surr lett på pannen i et par minutter. Tilsett nudlene.
  6. Tilsett soyasaus, østersaus og sweet chilisaus.
  7. Gjør klart et stekebrett med bakepapir og litt olje.
  8. Nå er det på tide å mykgjøre rispapiret! Jeg brukte en paiform med vann og la rispapiret i, imens jeg holdt i papiret med fingrene. La det ligge til det er mykt nok til å rulle. Legg det så forsiktig på en flat underflate.
  9. Ha ca 1ss med grønnsaksblandingen midt på papiret, og legg halvparten av rispapiret over blandingen. Det blir seende ut nesten som en halvmåne. Ta så å brett «kantene» inn mot midten av papiret og rull den allerede brettede siden over på den tomme siden av rispapiret. Det var vanskelig å foklare merker jeg!
  10. Pensle rullene med olje før du steker dem i ovnen på 225 grader i 15 min. Det er lurt å snu vårrullene underveis, sånn at de blir crunchy på begge sider!

Erfaringer:

  1. Det er lurt å ikke ha for mye masse i rispapiret, da de lett blir ødelagt.
  2. Vårruller kan lages av ca hva som helst. Du bestemmer innholdet!
  3. Det er lurt å bruke en paiform når man mykgjør rispapiret. Rispapiret er skjørt!
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s