Spaghetti Bolognese

IMG_6601

Spaghetti bolognese er en av mine favorittretter, både når det gjelder å spise og å lage den. Om du velger å lage sausen fra bunn av og servere den med fullkornspaghetti, er den også ganske så sunn. 

Ingredienser (ca 4 porsjoner):

  • 1/2 løk
  • 1 gulrot
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 tomat
  • 1/2 paprika
  • 5-6 blader basilikum
  • 3-4 stilker m/blader oregano
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré 
  • Salt og pepper
  • 400 gr kjøttdeig 
  • Spaghetti

Fremgangsmåte:

  1. Stek kjøttdeig, krydre med salt, pepper og sett til sides. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
  2. Hakk opp løk, hvitløk og gulrot i små biter og surr i olje i en kjele, til grønnsakene er møre.
  3. Hakk opp tomat, basilikum og oregano, og tilsett i kjelen. 
  4. Tilsett tomatpuré og de hermetiske tomatene. La det småkoke i 7-10 min. 
  5. Tilsett til slutt kjøttdeig og oppkuttet paprika. 
  6. Smak sausen til med salt og pepper, og om du eventuelt vil ha i mer urter. 
  7. Ha saus over spaghettien. 

Jeg liker å servere spaghetti bolognese med hvitløksbrød og salat. 

Advertisements

5 thoughts on “Spaghetti Bolognese

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s